HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2008.04.16. 16:31 SPEED

The Man Whose Head Expanded

„Valószínűleg el kell adnunk majd néhány játékost, és veszünk is pár újat. Kellene néhány védő, meg középpályás – a középpálya a kulcs.” Okos megállapítás, és az ember hajlamos lenne hamar napirendre térni felette, ha ezt bármelyik futballedző nyilatkozza, ám amikor mindezt egy korrupcióval és az emberi jogok lábbal tiprásával vádolt thaiföldi ex-miniszterelnök mondja, akkor bizony felkapja a fejét.

Márpedig a fenti mondatokat Thaksin Shinawatra, a Manchester City tulajdonosa mondta a szájával, és ez már önmagában kiverte nálunk a biztosítékot, de az igazi vicc az, hogy mindezt annak kapcsán volt képes kijelenteni, hogy nem nagyon cáfolta a bulvárhírt, mely szerint nyáron könnyen repülhet Sven-Göran Eriksson a City kispadjáról. Tény, hogy itt a blogon nem szoktunk kesztyűs kézzel bánni Sexy Svennel és szedett-vedett kompániájával, de azért ez mégiscsak egy vicc.

Emlékezzünk: a Manchester City tavaly majdnem kiesett, és a nyáron a szurkolók által csak Frank Sinatrának nevezett tulaj tényleg sok-sok pénzt ölt bele a csapatba, amely ennek megfelelően feljebb is lépett egy kategóriát, és most már kiesőjelöltek helyett a biztos középcsapatok közé tartozik. Ha Thaksin komolyan gondolta volna, hogy a Cityvel megcélozhatja a Fat Fourt és a BL-t, akkor mondjuk beletesz a klubba kétszer ennyi pénzt – és még ez se lett volna biztosíték, hiszen olyan a világon nincs, hogy egy csapat a semmiből betörjön az elitbe.

Ha Frankie Boy megkérdez bennünket múlt nyáron, mi akkor is megmondtuk volna neki, hogy a maximum egy hetedik hely, amit a City ezzel a napok alatt összedobált kerettel elérhet. Sőt, ha már így szóba elegyedtünk, akkor azt is megmondtuk volna, hogy latin-amerikai ballasztok és más kontinentális hulladék helyett olyan játékosokat is vásárolhatott volna, akik nem pukkadnak ki három hónap után. (Vicces, hogy Sexy Svent pont a City erőn felüli szezonkezdése buktathatja meg, a mester túl magasra tette a lécet az irreálisan jó rajttal…)

De igazából most nem is ez a lényeg, legyen az a City baja, hogy Bianchival meg Geovannival próbálta meg ijesztgetni a Fat Fourt – mindenki úgy csinál magából hülyét, ahogy az neki tetszik. A baj sokkal inkább az, hogy a Thaksinhoz hasonló despota tulajdonosoknál talán senki nem ártott többet a Premier League-nek, de tényleg, még a hetvenéves vénasszony sem okozott ennyi kárt az angol futballnak. Látszólag logikátlan, ki tudja, milyen üzleti érdekekhez igazodó játékosügyletek, funkciótlan, de legalább drága játékosimportok, és persze a tulajok kénye-kedve szerint elkergetett edzők, ezt köszönhetjük nekik.

Thaksin persze mondhatja, hogy a saját pénzéből nem keveset fektetett bele a klubba, és azt csinál vele, amit akar. Mi pedig mondhatjuk, hogy ne csodálkozzon, ha pofára esik, hiszen egyik pillanatról a másikra még soha, senki nem csinált klassziscsapatot, de legszívesebben azt mondanánk neki, hogy húzzon haza Thaiföldre, álljon a bíróság elé és örüljön neki, ha mégsem kötik fel. És vigye magával Abramovicsot, Hickset, Gillettet, Romanovot meg az összes többi szemétládát, és akkor a világ is, és az Egyesült Királyság is egy boldogabb hely lenne.

11 komment

Címkék: man city premier league szemétkedés sexy sven angol futball thaksin shinawatra


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr3428506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pullmann 2008.04.16. 18:43:18

Mi az a Manchester City?

Pacho · http://pacho.blog.hu 2008.04.16. 19:33:45

Látod egyébként pont ebben van a kulcs amit leírtál. Néha a drukker jobban tudja, mint az igazgató, a tulaj, az edző vagy a játékos. Ő nyílván valahol a csapata drukkere is amellet hogy tulaj is. És ez utóbbi jogosítja fel, hogy nem blogon keresztűl kénytelen leírni a gondolatait a szakmai stábbal kapcsolatban, hanem nyugodtan teheti ezt a médián keresztűl is. Nem mellékesen van egy olyan tippem, hogyha te lennél a tulaj és baj lenne az edzővel, vagy a játékosokkal teis belekontárkodnál a szakmai dolgokba. Persze lehet hogy tévedek.

SPEED 2008.04.16. 19:40:03

Pacho: nem önmagával azzal van a gond, hogy a tulaj hülyeségeket beszél és mindenbe beleszól, ez inkább csak mutatja, hogyan kezelik sajátjuként inkompetens bűnözők ezeket a patinás klubokat.

rkb9y5 2008.04.16. 20:47:54

Menjenek a "szemétládák"? Attól lesz boldog hely az Egyesült Királyság, ha néhány pénzes "szemétláda" eltűnik az angol fociból? Ezt a nagy magyar vidékről látod így? Ha mennek a "szemétládák", megy a pénz is, maradnak a középszerű angol játékosok. Akkor lesz ám nagy itt a boldogság!

ManUrológia 2008.04.16. 20:48:48

Pullmann: Egy teljesen középszerű, színtelen-szagtalan csapat, amely a világon semmit nem fog elérni a vécé lehúzóján kívül, és természetesen mindenki ellen nulla focival rukkolnak elő, csak a Man United ellen hajtanak teljes erőből, ennek megfelelően már nem egyszer kibabráltak velünk. És ami igazán szánalmas bennük, hogy nem is titkolják, hogy egy szar szezon ellenére is ez az egyetlen örömük, hogy elkaphatnak minket. Pechükre így is úgy néz ki, hogy bajnokok leszünk!
Glory!

SPEED 2008.04.16. 20:52:56

rkbstb: "Ha mennek a "szemétládák", megy a pénz is, maradnak a középszerű angol játékosok." Bár így lenne!

biziclop 2008.04.16. 22:00:55

A nagy budos igazsag az, hogy nem kell ehhez kulfoldinek lenni, a hulyeseg globalis.

Legfajobb peldakent pont Bill Kenwrightot hoznam fel, aki, adding insult to injury, meg tenyleg szurkolo is. Es a legszebb, hogy miutan kiarusitottak az Everton regi es uj edzokozpontjat, nem vettek meg a David France Collectiont, es a Goodison Parkbol a Retail Parkba fogunk koltozni, hu szolgajanak, Wynessnek van kepe kijelenteni, hogy azert nem adjak el a klubot, mert az uj tulajdonos kiarusitana a csaladi ezustot.

Vagy beszeljunk John Batchelorrol, aki meg akarja venni a Mansfield Townt es atnevezni Harchester Unitedra? Inkabb ne.

Ott van meg a szurkolok kozott fel-ala ugrandozo felidiota Mike Ashley, a sokadik klubjat a csod szelere manoverezo Peter Ridsdale es meg ki tudja, milyen barmok lehetnek meg talonban.

Szemely szerint en is a "kozepszerusegre" szavaznek a barom klubtulajdonosokkal szemben, de nem hiszem, hogy szarmazas kerdese az egesz. Randy Lerner, a csendes amerikai engem peldaul cseppet sem irrital, es amennyire tudom, a Villa szurkoloit se.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.17. 08:05:14

igazi kufár-mondás! vegyünk ezt is, azt is, oszt majd jó lesz! amúgy pedig az összes távol-keleti, aki meg akarja mondani, hogyan kell focit csinálni, olyan, mintha én kezdeném el oktatni őket arról, hogyan kell biliárdozni vagy thai-bokszolni! amúgy meg ki kellene herélni to da fullest!

Walmer 2008.04.21. 15:19:44

"rkbstb: "Ha mennek a "szemétládák", megy a pénz is, maradnak a középszerű angol játékosok." Bár így lenne! "

Az utolsó 3 szóval 1000000%-ig egyetértek. Inkább nézek egy falábú 6- ligás angolt, walesit, skótot, mint Mpenzákat, Corlukákat meg tsaikat.

Walmer 2008.04.21. 15:21:19

És a 70 éves vénasszonynak épp elég bűne van ebben. Az nem igaz, hogy nincs semmilyen utánpótlása az Arsenaknak. vagy minden brit kissrác utálja őket és nem mennek oda focizni? Vagy mi a fasz?

gastro, missing in action 2008.04.24. 19:13:15

Manurológia
jajj ezt a fejedelmi többest, de szeretem, : elkaphatnak MINKET! :-DDD
Hahaha
hát ki vagy te, a W.Rooney, van a Ronaldo?! Te mentél ki MU mezben a Koplárovicsos mezben a BL selejtezőn is mi?! hahaha
süti beállítások módosítása