HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2008.03.27. 15:06 brúking

A százados meg a többiek

Gyorsan az elején be kell vallanom, hogy nem láttam a tegnap esti meccset, ami persze egyáltalán nem akadályoz meg abban, hogy bizonyos következtetéseket vonjak le Fabio Capello angol válogatottjának párizsi fellépéséről. Sőt, talán jobb is így, mivel bőven elegendő volt a meccs előtti összeállítást, valamint a mai meccsbeszámolókat átfutni. Az egyedüli különbség talán az, hogy így nem ettem tegnap este csirkeszárnyakat és nem ittam meg három-négy korsó sört.

1. Anglia soha, semmilyen körülmények között, senki ellen nem léphet pályára egy csatárral, főleg, ha az az egyedüli csatár Wayne Rooney, aki egészen egyszerűen nem arra termett, hogy a beadásokat elfejelgesse, az előrevágott labdákat megtartsa és visszapasszolja a második hullámban érkezőknek. Pontosan ő az, akinek a második hullámban érkeznie kellene. Márha egyáltalán lenne olyan szövetségi kapitány, aki meg merné kockáztatni azt a hadrendet, hogy Rooney-t amolyan hátravont középcsatárként küldje pályára. De azért ne kivánjunk túl sokat.

2. Azonnal vissza kell térni a four bloody four two-hoz. Az angol válogatott csak és kizárólag a 4-4-2-es hadrendben tud és szokott jól játszani. Lehet azt mondani, hogy nem korszerű, vagy divatos és úgy egyáltalán unalmas, de mi az ilyen véleményekre szoktunk pont vastagon szarni. 4-2-3-1. De miért, könyörgöm? Az angol válogatott kéremszépen az nem a Juventus. Az új szövetségi kapitánnyal nem jött el más, csak jó unalmas meccsek, ahol legfeljebb egy gól esik, azt is inkább az ellenfél szerzi majd ismerve a védelem szokásos balfaszkodásait.

3. Nagyon gyorsan el kell felejteni, hogy létezik egy úgynevezett Golden Generation az angol futballban. Nem, nincs és nem is létezett. Ellenben van egy nagy csomó játékos, aki ha nem sérült, bérelt helye van a kezdőcsapatban. 2004 óta ezek a játékosok egyszer nem játszottak úgy, ahogyan azt a szurkoló joggal elvárná. És itt nem a szemetgyönyörködtető játékra gondolok (azt meghagyjuk a latin futball szerelmeseinek, akármi is legyen az, amit latin futballnak hívnak egyesek), hanem arra, hogy hátravan még öt perc és a csapat nyom, megy előre és nagyobb eséllyel szerez egy seggről a hálóba pattanó gólt, mint nem. Na, ez az, ami nincs többé.

4. Érdekes egyébként megnézni, hogy a kezdőcsapatból csak ketten nem voltak a Fat Four tagjai: Gareth Barry és David James (meg persze Beckham, de hát ő most nem számít). Egész egyszerűen ezek a játékosok, akármilyen közhelyesen hangzik is, nem alkotnak csapatot. Vagy egészen egyszerűen szarnak rá? A válogatott újdonatúj csapatkapitánya, Rio Ferdinand (kérdés persze, hogy Capello a második meccsén miért bízta a karszalagot egy másik játékosára, ha az első kapitánya, Gerrard szintén ott volt a kezdőben) azt nyilatkozta a meccs után, hogy mennyire megtisztelő volt kivezetni a pályára a nemzet válogatottját, ja és amúgy másodlagosan a csapat nem azt az eredményt érte el, amit szerettek volna. Most olvasom, hogy John Terry mindent el fog követni, hogy visszaszerezze a kapitányi karszalagot. Na pontosan erről beszélek. Baszki fiúk, hahó, nem az számít, hogy ki a kapitány, hanem az, hogy nyer-e az angol válogatott!

5. Lehet azon is lamentálni, hogy miért David James védte az angol válogatott kapuját, akinek természetesen magam is nagy rajongója vagyok, mivel a brit futball egyik legkúlabb arca és mindig egy lépéssel a divatot megelőző frizurája plusz arcszőrzete van, de tényleg meg kell várni Robert Green 40. szülinapját, hogy stabil kezdővé váljon? Meg úgy egyáltalán, miért nem lehet a fiatal tehetséges játékosokat fokozatosan beépíteni a válogatottba? Vagy valami?

6. A mérkőzés egyedüli pozitívuma az volt, hogy David Beckham századszor öltötte magára a háromoroszlános dresszt (aranyszínű cipő ide vagy oda). Sokakkal ellentétben ugyanis úgy vélem, igenis Beckham az egyedüli, aki a többi hólyaggal ellentétben (mert azért, hogy ő is egy hólyag, az ugye nem kétséges) megpróbálja és ha nem megy neki, akkor az talán még bántja is.
 

18 komment

Címkék: beckham capello three lions angol futball


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr66399092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walmer 2008.03.27. 15:32:14

Nézd brúking, lehet, hogy beckhamet bántja ha nem megy neki, de ennyi erővel a nagyanyám is lehetett volna angol válogatott, mert őt is bántaná.
Szerintem (vigyázat, szentségtörés következik) DB miatt is van ott az angol válogatott ahol van. Ugyanis, ha Dávid király játszik akkor minden van, focin kívül. Mert azt ne nevezzük már annak, hogy odatesszük a labdát neki, ő meg majd 50-60 méteres passzokkal operál. vagy ha ez a "játék", akkor minek a pályára Lampard, Gerrard, korábban Scholes? labdába sem érnek, mert becks állandóan átrugdossa a középpályát. mcclown egyetlen érdeme, hogy ki merte hagyni. Mondjuk így sem ment sokra... De nem beckham hiánya miatt. ha egy válogatottnak olyan középpályás sora van, mint az angoloknak, akkor tessék azt a qrva középpályát játszatni. valami rendszerben lehetőleg. Érdekes, Lampard tud játszani a Chelseaben, j Cole is tud, akkor a válogatottban miért nem? Azért nem, mert ez a 11 ember B Robson óta nem csapat, csak 11 ember. Én leszarom, ha ocsmányul játszanak ezentúl (NB. az utóbbi 10 évben ocsmányul játszunk), csak nyerjenek és lássam mi a pék faszát akarnak a pályán. Ha capello ezt képes lesz megcsinálni, már megérte szerződtetni.

pitty 2008.03.27. 17:37:00

Hogy téged ennyire érdekel az angol foci...:)

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.03.27. 17:41:14

Nem tudom Capellonál mi a divat, de azt sosem értettem, hogy Gerardot és Lampardot miért kellett erőltetni, hogy egy időben legyenek a pályán. Gyakorlatilag ugyazon a poszton játszanak gyakorlatilag ugyanúgy. A különbség az, hogy amennyiben egyszerre vannak a pályán és ugyanabban a csapatban vannak, visszafogják egymás teljesítményét (tipikus 1+1

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.03.27. 17:42:40

Bahh elveszett a kommentem nagy része. Fuck blogmotor. Mégegyszer már nincs kedvem beírni :S

dr. Veér Farkas 2008.03.27. 17:59:04

Walmer 2008.03.27. 15:32:14
"Érdekes, Lampard tud játszani a Chelseaben, j Cole is tud"

De még hogy tudnak!
A másodosztály majdnem kiesője, a Barnsley is csak épp hogy megverte őket. Igaz, hazai pályán, hát úgy persze könnyű. És tényleg csak egy aprócska góllal.

Baggio 2008.03.27. 17:59:11

Hogy mi a baj az angol focival? Nincs vele baj,csak a szurkolóiknak irreális az elvárásuk.Először is el kellene azt fogadni,h bármilyen rossz érzés is az angol válogatott nincs egy szinten az olasz,brazil,francia,argentín stb csapattal,mert hiába erős a Premier League,ami szintén nem olyan hipererős,mint azt a fanok képzelik,annak első számú oka a hihetetlen számú idegenlégiós. Hiszen például ott van egy Serie A,ami legalább olyan erős,mint az angol bajnokság és többszörösen annyi olasz játszik benne,mint a PL-ben.Így aztán van honnét válogatni és az igazán tehetségesek ráadásul hatalmas nemzetközi rutinnal is rendelkeznek,mire a válogatott közelébe jutnak és nem a kispadot koptatják hétről-hétre. Érdemes összehasonlítani a Romát pl a Liverpoollal,vagy akár a Milant mondjuk az Arsenallal stb. eygedüli kivétel az Inter,de nekik nem is megy külföldön.. Egyszóval fel kell ébredni az angolokat és nem álmokt kergetni,hanem több lehetőséget adni a PL-ben a fiataloknak és akkor talán nem lesz gond majd kijutni a következő világversenyre. De eb-t,vb-t stb még biztos nem nyernek az angolok jó 10 évig! Dajeeeee Roma!

dean23 2008.03.27. 18:16:35

Egyetértek Baggio!
Az angol bajnokságban először a légiósok kiszorították a hazai játékosokat, majd jöttek sorban a külföldi tulajdonosok és edzők. Ráadásul pont ők szedik meg magukat rajta.

dr. Veér Farkas 2008.03.27. 18:23:12

Baggio 2008.03.27. 17:59:11
Azért annyira nem szar a Premier League, végül is 4 angol csapat van a BL legjobb 8 közt. És hány olasz is?

Az meg kétségtelen, hogy a Serie A-ban több az olasz, mint az egész angol bajnokságban, Angliában ugyanis tényleg elég kevés olasz játszik. :-)

samu 2008.03.27. 18:46:13

Azért símán össze lehet hozni 20 olyan angol játékost, aki a (európában is sikeres)csapatában húzóember. Ami hiányzik az tényleg a küzdőszellem, a harcosság. Egy igazi fanatikus kellene a válogatott élére, aki fel tudná tüzelni a fiúkat . Beckham meg lehet hogy akar, csak már nem tud (eltunyult). Tegnapi meccsen egy ujjamon meg tudtam megszámolni hányszor ment előre az alapvonal közelébe. Még Wes Brown (akinek semmi keresnivalója a válogatottban) is szinte mindíg előtte volt. Becks egyszerűen egy 20x1 m-es téglalapban mozgott egész nap.
Ami a csapatot illeti : 4-4-2 a megoldás, Brown helyett Micah Richards, Becks helyett Lennon, Barry (aki csak egyszer játszott értékelhetően de azóta bennragadt) helyett még egy csatár (valami befejezőféle( bár ebből nem tudok megfelelőt, pár ígéretes fiatal van, de amúgy senki - talán Bent), Rooney-t meg kicsit visszavonni. Kapuba meg elő kell turni ideiglenesen valakit (Ben Foster előbb utóbb tökéletes lesz, pár év múlva úgyis United első számú kapusa lesz).

jamie 2008.03.27. 18:48:59

Pont arról van szó,hogy az angol klubokat a légiósok viszik előre,ezért nudli a válogatott.Serie A-ban sok olasz játszik,a PremierL-ben kevés angol.

brúking 2008.03.27. 18:53:01

samu, mi hiszünk benne, hogy Dean Ashton lesz az.

brúking 2008.03.27. 18:55:36

Ja, és ha valaki nem vette volna észre, a post folytatódik itt: rugdesfuss.blog.hu/2008/03/27/re_a_szazados_meg_a_tobbiek

Gotama 2008.03.27. 19:00:59

"És hány olasz is?"
Egy, de ennyi tavaly is elég volt...

Kúrcsány Ferenc 2008.03.27. 19:05:50

Leszarom hogy milyen az angol válogatott.

samu 2008.03.27. 19:09:09

Ha már West ham akkor Freddie Sears :) (persze ő még túl fiatal , de hatalmas tűzzel játszott azon a két meccsen amikor pályára lépett, és tud is (nem kicsit) a fiú)

brúking 2008.03.27. 19:11:24

samu, a Rúgd és Fuss! blog szerzőinek szívéből szóltál!

Walmer 2008.03.31. 09:10:27

"De még hogy tudnak!
A másodosztály majdnem kiesője, a Barnsley is csak épp hogy megverte őket. Igaz, hazai pályán, hát úgy persze könnyű. És tényleg csak egy aprócska góllal. "

Ok, Veér. De szerintem azt az időt, amit erre fordítottál, tartalmasabban is eltölthetted volna.

Kiváló tisztelettel,

Walmer
süti beállítások módosítása