HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2010.08.09. 14:24 brúking

New Dawn Fades

Első ránézésre még úgy is tűnhet, hogy Fabio Capello angol szövetségi kapitány bátran mert hozzányúlni a fiatalokhoz a magyar válogatott ellen készülő keret összeállításakor, de ne tévesszen meg senkit Kieran Gibbs, Jack Wilshere, vagy akár Adam Johnson beválogatása, egyelőre semmi sem látszik megváltozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csúfos kudarccal véget ért világbajnokságot követően számtalan kritika érte Capellót, amiért többek között görcsösen ragaszkodott azokhoz a játékosokhoz, akik a selejtezőkön szerepeltek, ráadásul mindemellett a legidősebb átlagéletkorral rendelkező keret volt az angoloké. Nem véletlen, hogy itt a blogon is hangot adtunk annak, hogy bizony mihamarabb könyörtelen fiatalításra van szükség ahhoz, hogy az angol válogatottal komolyan számolni lehessen az elkövetkező években.

Fabio Capello legnagyobb sajnálatunkra végül a helyén maradhatott azzal a feltétellel, hogy megfiatalítja a csapatot, valamint hogy egy feltörekvő fiatal angol edzőt is bevesz a stábjába, aki esetleg majd átveheti tőle a válogatott irányítását (és valószínűleg azért is, mert rettenetesen nagy végkielégítést kellett volna fizetni neki, és az FA érthetően most nem akart mélyen a zsebébe nyúlni). A fiatal angol edző kinevezésére az év végéig még várnunk kell, a megfiatalított keretet azonban már megkaptuk.

A keret gerincét továbbra is ugyanazok a játékosok alkotják, akik néhány meccs kivételével végigalibizték az utóbbi öt évet az angol válogatott mezében, és ha csak nem volt eltörve a lábuk, a helyük érinthetetlen volt a kezdőtizenegyben: G. Johnson, Terry, A. Cole, Barry, Gerrard, Lampard és Rooney mind ott vannak az új keretben (és afelől senkinek sem lehet kétsége, hogy ott lesz Ferdinand is, ha majd felépül a sérüléséből). Ezek a játékosok Glen Johnson és Rooney kivételével mind harminc felett vannak, vagy lesznek a 2012-es Európa-bajnokság idején, úgyhogy teljesen képtelennek tűnik az ötlet, hogy ismét rájuk támaszkodva, egy-két fiatallal kiegészítve induljon neki Anglia egy újabb selejtezősorozatnak. Nem fiatalításra, hanem komplett generációváltásra van szükség, Rooney és esetleg Gerrard kivételével a fenti játékosokat el kell felejteni, amit ők mutattak a háromoroszlános mezben, arra bármelyik fiatal is képes, és ha esetleg mégsem, akkor az embernek legalább megmarad az a reménye, hogy a következő meccsen talán jobb lesz. Frank Lampard viszont már sohasem lesz jobb, az ő jelenléte legfeljebb csak arra jó, hogy még egy pár évig elvegye a helyet Jack Wilshere elöl.

Ennél sokkal több kell: jöjjön Gibbs, Wilshere, Cahill és Adam Johnson, de jöjjön Micah Richards, Ryan Shawcross, Dan Gosling, Lee Cattermole, Jack Rodwell, John Bostock, Fabian Delph és Connor Wickham is.

Azt a pillanatot meg nem kell ugye feltétlenül megvárni, hogy elmaradjon a behívó, egy bizonyos Alan Shearer és Paul Scholes harmincéves korukban maguktól vonultak vissza a válogatottságtól (pedig még jópár évig simán befértek volna az angol válogatott kezdőtizenegyébe), amikor úgy érezték, hogy itt az ideje átadni a helyüket a fiatalabbaknak. Az új keretbe nevezett játékosok közül megtette már ezt Paul Robinson és Wes Brown is, a lehetőség mások előtt is nyitva áll.

6 komment

Címkék: capello válogatott three lions angol futball generációváltás


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr132207044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walmer 2010.08.09. 16:18:47

"amit ők mutattak a háromoroszlános mezben, arra bármelyik fiatal is képes, és ha esetleg mégsem, akkor az embernek legalább megmarad az a reménye, hogy a következő meccsen talán jobb lesz"

ez teljesen igaz. Azt mondjuk megfejthetné majd valaki, hogy miért van az, hogy a brit játékosok úgy általában tudásuk töredékét sem képesek nyújtani a válogatottban.

Ha most felidézzük, hogy sem 1974-ben, sem '78-ban nem voltak ott az angolok még a vébén sem, hogy a '80-es eb-n is a vert mezőnyben voltak és a skótok eredményei sem jobbak egy olyan korban, mikor az angol bajnokság angolokkal, skótokkal, írekkel, walesiekkel felálló klubjai taroltak az európai kupákban, akkor tényleg feltehetjük a kérdést, hogy mi a faszért van ez így.

mossberg operator 2010.08.09. 17:10:47

1-Penz, keremszepen, penz...Ha a valogatottban is annyit kapnanak,mint a klub-nal, akkor rugnak a bort. 2-Az angol bajnoksagban a legiosok fociznak, az angolok csak a palyan vannak. Tegnap hany legios gol esett a MU-Chelsea-n? S hany angol rugott golt? Hm...

Walmer 2010.08.10. 08:34:07

@londonercsecse: az egyeshez nem tudok hozzászólni.
a 2-es pontod nettó hülyeség az előző kommentem fényében. A légiós gólokról meg annyit, hogy majd ha lesz időd vess egy pillantást a tavalyi szezon góllistájára (segítek: az első 6-ban 4 angol volt) Aztán idézd fel, hogy szerepeltek az angolok a vébén (segítek: gyalázatosan).

Pampito 2010.08.10. 16:17:19

Harry Redknapp is elcsodálkozott,hogy miért kell behivni az Arsenálos fiatalokat,mikor azok a klubcsapatban sem kezdők.Ez számára azt jelenti,h az Arsenal jobb a nemzeti csapatnál......
Ébresztő! Még szép,h 1 Arsenal,MU,Chelsea jobb mint a válogatott.Mégis mi ezen a meglepő?!

Ayreon 2010.08.24. 21:23:55

Jöhetne a beígért Championship 2010/2011 beharangozó!!!!!!!!!!!!!

brúking 2010.08.25. 10:06:40

@Ayreon: Turelem, jonni fog, csak megvarjuk vele az atigazolasi idoszak veget.
süti beállítások módosítása