HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2010.06.01. 23:59 brúking

You Just Haven't Earned It Yet, Baby

Az már egyaltalán nem újdonság, hogy az angol futball szereplői általában, és mind közül legfőképpen a szövetség illetékesei rendszeresen a legnagyobb bénaságokat képesek elkövetni (elég csak Sexy Sven különböző sejkekkel való ál-alkudozására, Steve McClaren kapitányi kinevezésére, a kapitányi karszalagért folytatott bugyuta versengésre, a Nagy Szexbotrányra, a lehallgatási ügyre, vagy éppen Lord Triesman legutóbbi gaffjára gondolni), de a mai majomcirkusz minden képzeletet felülmúlt. Az előzetes elképzelések szerint Fabio Capello ma hirdette volna ki hivatalosan a világbajnokságra utazó 23 fős keretét miután azzal a hét játékossal, akik nem tagjai az utazó keretnek személyesen közli a döntését. Itt azonban egy kis hiba csúszott a számításba, mivel az egyik kimaradó játékost sehogysem tudta elérni telefonon (vajon ki lehetett az és mit csinálhatott?), így nagyjából az átigazolási szezon utolsó óráira emlékeztető találgatás vette kezdetét, sőt egyes újságírók az információikat szinte azonnal közzétették twitter-oldalaikon, amiket az ember vagy elhitt vagy nem, amíg helyi idő szerint délután négy órakor ki nem derült a végleges névsor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapusok (David James, Robert Green, Joe Hart):

Itt ugye nagyon sok változásra nem lehetett számítani, a nevek eleve tudottak voltak, legfeljebb az nyitott még, hogy június 12-én ki áll majd a kapuba. Capello azt nyilatkozta, hogy mindegyik kapusnak egyenlő esélye van, de valahogy mi mégis úgy gondoljuk, hogy a számkiosztásnál Robert Greennek fog jutni az egyes számú mez (ezzel alig több mint egy éve még ki is egyeztünk volna), de ma már mégis leginkább azt kívánjuk, hogy bárcsak ne lenne igazunk és egy vagány húzással, a bravúrjairól és remek tánctudásáról méltán híres Joe Hart kezdjen az USA ellen.

Hátvédek (Jamie Carragher, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, John Terry, Matthew Upson, Stephen Warnock):

Na itt viszont már igazán súlyos gondok vannak. Ki gondolta volna valaha, hogy egy angol válogatott legingatagabb csapatrésze éppen a védelem lesz? És manapság sajnos éppen erről van szó. Talán az jellemzi legjobban a helyzetet, hogy élete legnyomorultabb tavaszát átvészelő Ashley Cole visszatérése jelenti az egyedüli pozitívumot. Nincs jobbhátvéd (Glen Johnsonban meccsenként egy kapott gól mindig benne van és Carragher behívása sem tölt el nyugalommal egyetlen épeszű embert sem), a középhátvédek (Rio Ferdinand és John Terry) teljesen formán kívűl és elképesztő hibaszázalékkal nyomják végig a meccseiket. Ezek után tényleg komolyan foglalkoztat valakit az, hogy Baines vagy Warnock lesz Ashley Cole cseréje?

Középpályások (Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Shaun Wright-Phillips):

Annak csak örülünk, hogy ma reggel az orvosi stáb úgy döntött, hogy Gareth Barry egészséges és így részt vehet a világbajnokságon, hiszen ő Capello egyik alapembere volt a selejtezőkön (minden mérkőzésen játszott) és egyébként mi is jóval nyugodtabbak vagyunk, ha a pályán van. És itt el is érkeztünk a legnagyobb csalódáshoz: Capello úgy döntött, hogy nem viszi ki Adam Johnsont a világbajnokságra. Jinky (azaz Cselgép) nem azért volt a titkos favoritunk, mert a most befejeződött Championship-szezon legnagyobb sztárjának tartottuk tavaly szeptemberben (hol volt akkor még a Man City és a válogatott), hanem tényleg úgy gondoltuk, hogy ő lehet a meglepetésember, a titkos fegyver, aki bejön, mindenkit kicselez és a beadásából egyből gól születik. Ráadásul ballábas szélső, amilyen ugye az angol válogatottnál emberemlékezet óta nem fordult elő. Ehelyett még csak nem is Walcott (akinek a karrierje tényleg megtorpanni látszik) lett a tagja a keretnek, hanem az az SWP, akit egyébként épp Johnson szorított ki tavasszal a City kezdőjéből. És ha valaki mégis azt gondolná, hogy Adam Johnson helyett Capello Joe Cole mellett tette le a voksát, annak innen üzenjük, hogy bizony ez egy nagy baromság.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csatárok (Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey, Wayne Rooney):

Ami a csatárokat illeti, itt sem történt semmi meglepő, hacsak nem vesszük komolyan a siránkozókat, akik azt hitték, hogy Emile Heskey helyett Darren Bent kap majd helyet az utazók között. Erről egyrészt egyszer már bővebben kifejtettük a véleményünket itt, másrészt minden ellenkező hiresztelés ellenére az angol válogatott két csatáros rendszerben fog felállni, ahol bizony Heskey-nek mindig is kulcsszerep jutott. Majd esetleg ha nem sikerül gólt lőni a hetvenedik percig, akkor jöhet a villámléptű Defoe, és ha a nyolcvanötödikig sem, akkor a nagy beteg test, azaz Peter Crouch. És abban továbbra is csak reménykedni lehet, hogy Wayne Rooney nem fog megsérülni, vagy nem állíttatja ki magát feleselegen.

26 komment

Címkék: capello válogatott three lions angol futball world cup 2010


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr582047596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stars7726 2010.06.02. 09:26:29

hát nem tudom.elég lagymatag ez a keret.emil heskeyt sose értettem mit keres ott,és miért kell ennyire erőltetni évek óta.

Olmütz 2010.06.02. 09:49:57

A cím zene füleimnek...:-) Szó szerint...:-) Gratula a választáshoz!

szeme közé, laposan! 2010.06.02. 10:15:41

1 db csatár egy egész vb-re? Hát, ők tudják...

paráznabillegető 2010.06.02. 10:35:55

nem olyan rossz ez a keret.
mondjuk a tornagyőzelem, az nagyon nincs benne... de egy negyeddöntőre még jó lehet.

gibard27 2010.06.02. 11:04:07

@stars7726: azért kell Heskey-t erőltetni (megjegyzem én sem tenném be a keretbe), mert nincs más sajnos. Mondj Rooney mellett egy hasonlóan jó csatárt, aki angol állampolgár :D.....Sajnos van Rooney és van a többi játékos. Owen egyrészt sérült, másrészt nem csinált semmi maradandót 9 éve...Crouch szerintem nem válogatott szintű csatár, a többiek meg fiatalok, akik szóba jöhetnének.....

Egyébként Walcott kihagyását nem értem, de valszeg nem ítélte meg Fabio akkor érvágásnak ezt.

Én sokkal jobban reménykedem abban, hogy Lampard például végre fog tudni egy egyeneset rúgni a labdába, mert marhára idegesít engem, hogy az általam nem nagyon kedvelt Chelsea-ben folyamatosan brillírozik, a válogatottban pedig szerintem borzalmas..... Ja, és remélem, hogy Gerrard-dal végre fognak tudni együtt játszani normálisan.

gibard27 2010.06.02. 11:05:06

@gibard27: némi javítás: angol állampolgár nem létezik, csak angol nemzetiségű brit..... bocsánat :)

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.06.02. 11:16:28

@gibard27:
De basszameg, azt egyszerűen nem hiszem el, hogy egy 50 milliós országban (Anglia a csatolt részek nélkül), ami kinevelt pl. egy Wayne Rooney-t (csakhogy messzebbre ne menjünk az időben), nincs más alkalmas, pályára küldhető csatár, mint Emile Heskey, nopláne hogy Peter Crouch, aki az évszázad, hanem az évezred vicce. Ezt tényleg nem hiszem el...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.02. 11:19:08

szerintem jó kis keret ez, és változatlanul tartom, hogy ebből minimum elődöntő lesz!

FaberK_ 2010.06.02. 11:51:48

Csatlakozz az angol csapathoz az index fórum Foci VB 2010 Góltotó topikjában ( forum.index.hu/Article/showArticle?t=9110465 )
Az alap tippjáték mellett a kialakult csapatokkal lejátszuk a magunk foci VB-jét. Részletek a topikban!

gerhard gerhards 2010.06.02. 12:12:11

meg kellett volna lepni a világot andy carroll-lal.

Walmer 2010.06.02. 12:15:29

Atyúristen!! hagyjuk már ezt a nincsjócsatárazangoloknál, meg a mekkoraszarezaheskey mantrát könyörgöm. Heskey szerepe nagyon fontos a válogatottban, egyetlen reális alternatívája Zamora lehetett volna.
Nincs jó csatár csak Rooney??? Rooneynál per pillanat az egész naprendszerben nincs jobb. max vele egy szintű.
Hol van több klasszis csatár? Olaszok? németek? hollandok? spanyoloknál papíron van kettő. azt kifújt.
Egy capello csapatban nem ez egyéni villanások döntik majd el a meccseket, hanem , remélem, a csapatmunka.

Én amúgy a védelmet nem látom annyira tragikusnak. Egy levente gól mindig benne van a csapatban, akkor is benne volt, mikor terry vagy éppen Rio élete formájában játszott.
ha rajtam múlna, Terry-King középpel kezdenék az USA ellen.

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.06.02. 13:30:45

@Walmer:
Tessék, néhány klasszis csatár (Rooney szintjéről)

Diego Milito (Inter Milan)
Lionel Messi (Barcelona)
Samuel Eto’o (Inter Milan)
Didier Drogba (Chelsea, England)
Arjen Robben (Bayern Munich)
Fernando Torres (Liverpool)
David Villa (Valencia)

és a brazilokat direkt ide se írtam

Walmer 2010.06.02. 13:36:09

@Darvászó Koppány:
Militot Rooneyval összevetni nevetséges
Eto'o ugyan it csinált az utóbbi két évben?
Robben nem csatár
braziloktól kit írtál volna?

a többi stimmel.
Egyébként ezt nem cáfoltad:
"Hol van több klasszis csatár?"
"spanyoloknál papíron van kettő"
A több jelentése: legalább kettő.

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.06.02. 14:13:59

@Walmer:
Látom ugyanolyan arrogáns vagy, mint voltál régen:)

Amúgy a szubjektív dolgokról (Militot Rooneyval összevetni nevetséges) felesleges vitázni, bár objektíve nyilván Milito jobb, aki bajnokságot, kupát, BL-t (nézted a döntőt?:) nyert, szemben Roo-val, aki idén semmit. Bár ettől még én is az angolt tartom többre, de szerintem Milito van olyan (vagy közel olyan) csatár mint ő. Robben figyeld meg h csatárt fog játszani, a braziloktól meg mindig mindenkivel lehet számolni, előhúznak egy olyan gyereket akinek a nevét se hallotta még senki, aztán végigalázzák a világot. És félreértés nem a másik világklasszis csatárt hiányoljuk sokan Rooney mellől az angoloknál hanem egy megbízható klasszist, aki képes egyenletesen jó közepes teljesítmény nyújtani. Ilyen más csapatokban van számtalan, nálunk (értsd: angoloknál) nincs:(

Szergő 2010.06.02. 14:35:20

Johnsonért tényleg nagy kár,technikás,esze is van és gyors is,de nem lehet úgy elnyomni mint a kis csoki futók közül mindegyiket.
Viszont szerintem Joe Cole lesz a meglepetésember,nyomhatja Rooney mögött balról belépve,úgy aztán nem is lenne szükség Heskeyre.

Walmer 2010.06.02. 14:58:34

@Darvászó Koppány: Milito a BL döntőn rúgott két gólt (nem láttam a döntőt, nem érdekel egy olasz meg egy német csapat meccse).
Ettől ő világklasszissá vált. Ugye szerinted sem így van. Nyugtass meg.
Egyenletesen közepes teljesítményt képes nyújtani Defoe, Crouch. Hogy a vébén tudnak-e az más kérdés. ha igen, akkor komolyabb célokat is el lehet érni.
Aki PL 4. csapatban alapember, az megbízható klasszis, még mielőtt belekötnél.
Robben meg soha nem fog csatárt jétszani, de mint futballista amúgy is gyengébb Rooneynál.

Mondasz egyébként más csapatokból "számtalan" klasszis csatárt? De az nem ér, hogy a braziloknál számtalan ilyen van a Copacabanán, csak nem tudjuk a nevüket;-)

Walmer 2010.06.02. 15:00:25

@Szergő: de nem ez a taktika általában. meg különben is. ha heskey nem játszik, akkor 10-en vagyunk. nem kevés az egy kicsit?

Szergő 2010.06.02. 16:18:33

Én is úgy olvastam,de van benne ráció,és szerintem megoldható a taktika 11 emberrel is:)

In Mexico in 1986 we played 4-4-2 with Lineker and Hateley and we were pedestrian, predictable, clueless, could not keep the ball. Then, suddenly, with Beardsley, Peter Reid and Trevor Steven, we were playing well. We had a mix, a balance, with men running towards the ball as well as running away from it.

Joe Cole is the new Peter Beardsley:

He can play left or right or in the hole. He is one of our best footballers. He can see a pass. He can play with Rooney. So can SWP and Lennon. Joe and Shaun are tenacious and can improvise. In international football, you need to be able to play on your own.
Bottom line, England are nothing without Rooney. But Rooney is powerless if he has nobody who can play with him.
He can get it, link the play, dribble when no pass is on, hold the ball when you’re 1-0 up. Also, like SWP, he can win the ball back. Those two have craft. They can make a one-dimensional team look decent and give us a run for our money, four or five games.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.07. 17:32:43

na, most akkor Rio kiesése jó vagy rossz hír?

Walmer 2010.06.08. 12:16:49

@BENIARRIVO: egyik sem.
nem volt jó idénye, sokat volt sérült, nem volt formában. Dawson tökéletes megoldás szerintem. A tapasztalat hiánya szól ellene, a baromi jó szezon meg mellette.

Dr Milton 2010.06.10. 21:10:43

Joe Cole a legnagyobb csillag a keretben, csak jó lenne ha végre nem szélsőt játszatnának vele. Crouch szerintem jó, King helyett inkább Dawson vagy Upson.

Kapuban egyértelmű h calamity James.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.11. 08:42:46

@Walmer: igen, sztem sem volt nagy szezonja, legalábbis annak alapján, ahányszor játszani láttam. Dawson-ra pedig, férfiasan bevallom, nem figyeltem.

And21 (törölt) 2010.06.13. 18:21:45

heskey ugyanazt csinalta amit anelka, hasznalja a termetet es igy meg tudja tartani a labdakat amig a tobbiek felernek.valamint eselyt ad rooneynak,hogy kihasznalja a vegsebesseget melyebbrol indulva.

messi-rooney - messi 4-5 meteren verhetetlen de a vegsebessege sprintnel mar nem top 10es. kaka otthagyta,hogy orom volt nezni.

a konyebb labda rontja a szinvonalat nezzetek meg az osszes merkozest!
1 hasznalhato szabadrugas volt eddig!
nem beszelve a hibakrol.

aki a mai focitol 5-0 eredmenyeket var az nem tudom hol volt az utobbi 12 evben.
profi csapatok nem kockaztatnak.

az eddig szambazo brazilok is klinikai focit jatszanak dunga alatt.
süti beállítások módosítása