HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2010.06.23. 20:23 SPEED

Up The Bracket

Nézzük a lényeget: Anglia legyőzte Szlovéniát és bejutott a nyolcaddöntőbe. Ez jó hír, függetlenül attól, hogy az USA a másik meccsen a várakozásoknak megfelelően legyőzte Algériát – tökmindegy, hogy az utolsó percben lőtt góllal, lássuk be, ez volt a reális eredmény. Anglia pedig egy olyan meccsen szórakozta el a csoportelsőséget, ahol a látottak alapján gólokkal kellett volna nyernie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy elégedettek vagyunk-e a teljesítménnyel? A két első meccshez képest kétségtelenül előrelépés volt, de igazából csak mindkét félidőben egy-egy tízperces periódusban játszott Anglia úgy, ahogy esélyeshez illik. Akkor viszont gyors, pontos passzok, erőszakos letámadás, a tizenhatosáról kijönni képtelen ellenfél jellemezték a meccset, és több ziccer is, amit azonban az angolok sajnos elhibáztak. Szerencsére a sokak által lesajnált Jermain Defoe még az első félidő közepén értékesítette az első igazi helyzetet, úgyhogy nagyon nem kellett idegeskedni, de mondani sem kell, mennyivel jobb lett volna izgalmak nélkül, csoportelsőként várni a lefújást, ehhez képest szorongani kellett, és a végén úgy húzták az időt Milnerék, mint ahogy a Blackburn vagy a Stoke szokta egy idegenbeli null-nullnál. Ráadásul Szlovénia ellen. Kínos? Egy kicsit. Mindegy, megvan a továbbjutás.

Az Algéria elleni mélypont után elég döcögősen kezdtek az angolok, az első negyedóra minden volt, csak bizalomgerjesztő nem. Pontatlan passzok, lassú középpályások és veszélytelen akciók jellemezték az angol csapatot, de aztán egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy a szlovénok visszaszorultak a térfelükre, és egy szép James Milner beadás végén Defoe megszerzi a vezetést. Utána úgy tűnt, hogy jön a második, Lampard viszont ismét igazolta, hogy a válogatottban képtelen berúgni azt, amit a Chelsea-ben csukott szemmel is be tud, és a szlovén kapus is parádézott egyet.

A második félidőt úgy kezdte Anglia, hogy eldönti a mérkőzést: előbb Defoe, majd Rooney hagyott ki százszázalékos ziccert, pontosabban az utóbbinál megint csak Handanovic védett nagyot, és még volt pár kisebb helyzet, de aztán Anglia fokozatosan lejjebb kapcsolt. A félidő második felében már úgy tűnt, jó az egy-null is, és az angolok ebben a szellemben fejezték be a meccset is, noha volt egy-két pillanat, amikor majdnem szívbajt kaptunk, de a védelem jól állt a lábán (Matthew Upson egy alkalommal klasszis módon szerelte az épp lövéshez készülő szlovén támadót), David James pedig magabiztosan kapott el minden kapu felé szálló labdát.

Most, hogy kifújtuk magunkat, nézzük a negatívumokat: Wayne Rooney most játszott eddig a legjobban a vébén, de még mindig kevés ez tőle, igaz, a helyzeténél a kapus védett nagyot. Ha az bemegy, talán felszakadnak benne a gátak, amire nagy szükség lenne, ugyanis Rooney ennél sokkal többre képes, úgyhogy valahogy érthető, hogy Capello lecserélte, bár ebben állítólag egy kisebb sérülés is szerepet játszott. A helyére beállt Joe Cole a számára idegen csatárposzton nem tudta igazolni a beválogatását követelő hangokat sajnos, addigra Anglia már nem erőltette a támadásokat. Akárki is lesz az ellenfél a legjobb 16 között, ennél is lényegesen többre lesz szükség, de legalább helyenként láttunk már valamit abból a csapatból, amelyik két meccsen kilenc gól lőtt a horvátoknak. Úgyhogy nem is mondunk más semmit: Anglia megmenekült az igazi szégyentől, de a java még így is hátravan.

Osztályzatok:

James: Magabiztos volt, olyan óriásit ugyan nem kellett védenie, de végig az volt az ember érzése, hogy ő itt nem kaphat gólt. (7)

Johnson: Meglepő módon megint csak ő volt a legjobb ebből a védelemből, és még a támadásokat is segítette. (7)

Terry: Nem egyszer önfeláldozóan vetődött a labda útjába, nagyon odatette magát, nem volt vele komolyabb gond. (6)

Upson: A végén azzal a mentéssel a meccs egyik hőse lett. (7)

A. Cole: Hasznos volt, amikor feljött a támadásokhoz, általában jó vége lett, de továbbra sem könnyíti meg a helyzetét, hogy nincs előtte balszélső. (6)

Milner: Gólpassz és hasznos játék a jobbszélen, ha kicsit pontosabb lenne, a csapat meghatározó emberei közé emelkedhetne. (6)

Barry: Még mindig nem lendült formába a kéthónapos kihagyás után, többször is labdát vesztett, a pontrúgásai sem voltak jók, ennél több kell. (5)

Lampard: Aktívabb volt a szokottnál, de most se láttuk túl sokszor, az alibizés még mindig illik a teljesítményére, a helyzetét be kellett volna lőnie. (5)

Gerrard: A jó periódusokban főszerepet játszott, de a köztes időkben ő is eltűnt néha. (6)

Defoe: Döntő gólt lőtt. Volt helyzete több is, de a végén kicsit magára maradt elől. (6)

Rooney: Eddigi legjobb játéka, de a gól nagyon hiányzik neki továbbra is. (6)

Cserék:

J. Cole: Nem sokat csinált, addigra Anglia belenyugodott az egy-nullba. (0)

Heskey: Labdához se nagyon ért. (0)

13 komment

Címkék: capello válogatott three lions angol futball world cup 2010 james milner jermaine defoe


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr162104803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayreon 2010.06.23. 20:49:30

Számomra Gerrard megdöbbentő, persze Rooney is, de valahogy a liverpooli rohadtul nem tudja felvenni a ritmust.
Mindegy a továbbjutás megvan. Ma este eldől kivel lesz a következő meccs. Ghána? Németország?
A továbbjutás nagy löketet adhat, remélem innen már simább lesz.

Ayreon 2010.06.23. 20:51:02

Ja, és James: 2 meccs 2 cleen sheet! Mondjuk nagyon nem táncoltatta meg senki, de jól nyomja az öreg Calamity!:)

Szergő 2010.06.23. 22:43:34

Ami számomra fura volt,az az hogy Gerrard mennyire mindenhol ott volt...Túlságosan is.
Nekem nagy fegyelmezetlenségnek tűnik hogy nem bír megmaradni a posztján(nyilván mivel nem az a posztja),egyrészt így a balszél mint olyan egyáltalán nem létezik,másrészt rendszeresen elállja az utat a középpálya és a csatárok között.Látványosnak látványos,de szeintem többet árt,mint használ.
Mindez halmozottan igaz,ha 4 középső kp-val áll fel a csapat,eléggé hihetetlen h pont az angol válogatott nem bír felmutatni egyetlen normálisnak mndható szélsőt se,így nincs széthúzva a mezőny,nagyon sokan tolonganak egymás hegyén-hátán ott középen.

Mindez az ilyen középszerű ellenfelek ellen elférnek,de akár már a németek ellen is végzetesek lehetnek.

Dr Milton 2010.06.23. 23:36:22

Mondtam h Defoe-t kell berakni a tank Rooney mellé. Én azt nem tudom megérteni, hogy egy ilyen favágó, mint Milner, akinek kb. a blog címében merül ki a tudása, hogy keveredhet a válogatott közelébe. Én most is azt mondom, hogy Lampardot le kell kapni és Cole-Gerrard-Barry- talán Lennon középpályával játszani.

Hatalmas mázli, hogy a csoportkörben a leggyengébbek estek ki, és azok jöttek a helyükre/ James, Upson, Defoe/ akiknek amúgy is játszaniuk kellett vna.

Jó, hogy megvan a továbbjutás, de brutális ez az ág. Ha jól láttam Németo. után Argentina/Mexico jönne, ez meg így sztem túl sok lesz az angoloknak.

robot_ 2010.06.24. 01:34:59

Szerintem Németország megveri Angliát.

Hefe 2010.06.24. 02:09:15

mar Gary Lineker is megmondta a tutit anno: ezzel a tovabbjutassal veget is ert anglia szereplese ezen a VB-n...

mréveiller 2010.06.24. 06:20:48

szerintem a továbbjutás erőt ad Angliának, felszívják magukat és kiverik a fritzeket.

RobinGood 2010.06.24. 08:37:50

Barry és Lampard szerintem menthetetlenül rossz. Lampardot le kell venni és akkor Gerard játszhat a saját posztján. Gerard hajt, lelkes méltóan egy csk-hoz. Lampardot gyakorlatilag észre sem lehet venni. Terry megpróbálta jóvá tenni a hét a sajtós hibáját (szerintem sikerült is) Rooneynak meg egyszerűen nincs szerencséje egy kicsi sem.
Nagyon nehéz lesz a németek ellen, de ők sem olyan jók mint amilyennek egyesek kikiáltották őket az ausztrálok elleni meccs után.
Ez az ág nagyon kemény. Németország-Argentína-Brazília/Spanyolország/Portugália úton lehet bekeveredni a döntőbe, ahol a Hollandokat kell majd megverni:-) Nehéz lesz :-)

SPEED 2010.06.24. 12:59:38

@Dr Milton: Milner mint favágó? Te hülye vagy, vagy hülye vagy?

Dr Milton 2010.06.24. 20:30:27

@SPEED: Vagy hülye vagy? Annál nagyobb erdész támadó kevés van, ez nem vitakérdés.

SPEED 2010.06.25. 10:16:31

@Dr Milton: Nem tudom, mi az az erdész támadó, de hogy te nem értesz a futballhoz, az teljesen egyértelmű.

Walmer 2010.06.25. 11:48:33

egyébként ha belegondolok, Milner még soha nem okozott csalódást a válogatottban. Én legalábbis nem emlékszem lyukas meccseire. Jobb oldali futóként rakkol és maximálisan használhatóak a beadásai is. Ráadásul viszonylag távolról is jól lő.
az átlagot pedig a meccsei 80%-án hozza. 20%-ot meg átlag felett.
trükközni, labdát fényezni nem tud, de arra ott van ronyáldinnyo. Aki kíváncsi rá nézze meg valamelyik strandon.

Dr Milton 2010.06.26. 00:24:53

@SPEED: Jólvan Speed köszi az okítást. Akkor nézz utána az erdésznek és másnak lökd ezt a hangnemet ne nekem
süti beállítások módosítása