HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2009.12.20. 14:53 SPEED

In The Future When All’s Well

Akinek még lettek volna kétségei azzal kapcsolatban, hogy az élvonalbeli angol futball szép csendben a világ egyik legvisszataszítóbb üzletágává fejlődött, azoknak is eltűnhetett az összes illúziójuk szombat este. Nekünk nem voltak ilyenjeink, és tisztában voltunk vele, hogy a szaúdiak által futtatott Manchester Citynél undorítóbb klub nem nagyon van a világon, mégsem bírtuk igazán utálni ezt a csapatot, és ennek leginkább egy oka volt: Mark Hughes. Nemcsak, hogy a Premier League legelegánsabb menedzserét tisztelhettük benne, de egy karakán, szimpatikus ember, aki ráadásul megtehette volna, hogy egy manchesteri Real Madridot farag a Cityből, „galaktikus” igazolásokkal, ehelyett kialakított egy szigetországi gerincet olyan játékosokból, akik a posztjukon tényleg a liga legjobbjai közé tartoznak, csak éppen nincs róluk kétoldalas poszter a Bravo Sportban: Shay Given, Gareth Barry, Craig Bellamy vagy Stephen Ireland elsőrangú futballisták, és nem is hagyták cserben Hughest, a City legjobbjai voltak.

 

Mondjuk hiba volt a csapatba hozni néhány köcsögöt, az igaz. Közülük a volt klubja elleni gólt látványosan ünneplő rohadék, Adebayor és a világ legtúlértékeltebb játékosa, Robinho már nem fértek a kezdőbe Hughes utolsó meccsén a Sunderland ellen, és ez sokak szerint jelzésértékű volt. Utolsó pár meccsét leszámítva ugyancsak csalódást okozott eddig a csillagászati összegekért vett Carlos Tevez, és a védelem is produkált néha furcsa dolgokat, úgyhogy belefutott a csapat egy rossz időszakba, sorozatban hozta a döntetleneket, de még ezzel együtt is összesen kétszer (!) kapott csak ki ebben a szezonban, ami hihetetlen adat.

A Citynek ugyan a bajnoki címre ezzel együtt sem lehet sok esélye már idén, de aki azt gondolta, hogy a semmiből egy-két év alatt meg lehet vásárolni a bajnokságot, az nyilvánvalóan egy ostoba barom. A baj csak az, hogy egyre több angol csapat van hasonlóan ostoba barmok kezében, és nincs sok jel, ami arra utalna, hogy ez a folyamat megfordulna. Szögezzünk le valamit: a Manchester City egyáltalán nem áll rosszul. Ha az elmaradt meccsüket hozzák, akkor mindössze három ponttal vannak lemaradva a 4. helyezett Aston Villa mögött, ami ha jól tudom, a minimális célkitűzése a Citynek erre a szezonra.

De nem, az arabok úgy gondolták, hogy a csapatuknak alázni kell mindenkit a ligában, úgyhogy kirúgták Hughest (egy győztes meccs után!) és a helyére odahozták Roberto Mancinit. Most eltekintve attól, hogy Mancini nyilvánvalóan két átigazolási időszak leforgása alatt Anglia legocsmányabb csapatát fogja kialakítani a Cityből (Bellamy, Ireland és a többiek, szevasztok!), milyen megalázó eljárás már ez, hogy meg sem mondanak Hughesnak semmit, pedig nyilvánvalóan MINDENKI tudja, hogy nem véletlenül ül ott Mancini a lelátón a Sunderland ellen, de csakazértsem szólnak a jelenlegi menedzsernek, hanem a meccs után egy közleményben jelentik be a változást. Az egészben igazából ez a leginkább felháborító, és nem véletlen, hogy a játékosok sem örültek a történteknek. Ezek után nyilván nem marad más hátra, mint ugyanúgy drukkolni a City ellen, mint a Fat Four bármelyik tagja ellen, úgyhogy még nagyobb lesz a teher az Aston Villán és a Tottenhamen, sőt, ezek után a City vagy United kérdésnél is egyértelmű lesz a válasz, és Sir Alex remélhetőleg feltörli még a padlót ezzel a nyálas stricivel.

Azok kedvéért pedig, akik szerint „így mennek a dolgok a világban”, azoknak elmondjuk, hogy bármilyen furcsa is, de Angliában mostanáig nem Jesus Gil y Gil számított az etalon klubtulajdonosnak, ugyanis ez az esztelen edzőkeringő azóta van csak, amióta a Briatorék, Romanovok és a megjegyezhetetlen nevű ázsiai befektetők (meg sajnos brit követőik) szerepet kaptak a brit futballban. Tudjuk jól, hogy nem 1986-ot írunk, amikor még Alex Ferguson öt évet kapott rá, hogy végre bajnokesélyes csapatot alakítson ki, de ez a tempó Angliában egészen a közelmúltig ismeretlen volt, most már sajnos nem az.
 

38 komment

Címkék: menedzser man city premier league angol futball mark hughes


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr621610991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metál -e a bimetál? 2009.12.20. 16:55:10

ejj, a matula.hu-s stílus még ma is menő?

hulk 2009.12.20. 17:10:49

Ez meg mi akar lenni? Borzalmas.

"Most eltekintve attól, hogy Mancini nyilvánvalóan két átigazolási időszak leforgása alatt Anglia legocsmányabb csapatát fogja kialakítani a Cityből ..."

Akkor a jövő heti lottó ötöst, ha kérhetném. De privátban, mert nem akarok osztozni senkivel. Köszöntem.

pistola 2009.12.20. 17:23:28

Majd megy a Poolba, ott úgyis üresedés lesz.
Amúgy tényleg hipergáz.

droidkiller 2009.12.20. 17:24:29

@Metál -e a bimetál?: hülye vagy bazeg, ennek semmi köze a matulához. a felháborodás jogos de mondjuk nem tudom, mire számított a kedves posztíró... most tűnt fel neki, hogy arabok, ruszkik a tulajok a főbb klubboknál?

mizie 2009.12.20. 17:36:29

Tényleg siratni kell egy koncepciótlan kezdő angol edzőt?

Ugye azt ti sem gondoljátok komolyan hogy Hughes nem tudott semmit a "fölötte" történtekről?

DE: Mancini tényleg fatális tévedés volt az arabok részéről.

Eastbay1 2009.12.20. 17:48:13

Ez a poszt úgy ahogy van baromság. Tavaly nyáron az összes brit lap tele volt azzal, hogy milyen hülye ez a Hughes, hogy elvállalta a City-t. Akkor már tudni lehetett, hogy eladják a klubbot.
A másik dolog, hogy Ferguson esete egyedi volt. Nem azt mondták neki, hogy "nesze, adunk öt évet, addig azt csinálsz amit akarsz, de utána eredményeket akarnunk látni", ki akarták őt is rúgni számtalanszor, csak "valahogy" soha nem jött össze. Az angolok nem voltak hülyék régen sem, ha valaki nem jól csinálta, szó nélkül kirúgták (lásd Brian Clough, aki azért pöttyet tehetségesebb volt Hughesnál, de lehet hogy még Fergusonnál is).
Ettől függetlenül ez az eljárás nem tisztességes, de feltételezem, hogy Hughes számított már rá. Ha meg nem, akkor tényleg nem oda való.

Metál -e a bimetál? 2009.12.20. 17:49:53

@droidkiller: nem hinném hogy megengedtem hogy tegezz, ilyen hangnemben max a családtagjaiddal beszélgess.

gócpont · http://gocpont.blog.hu 2009.12.20. 17:57:38

látod, ennek nem sok köze van, ahhoz, hogy tegeznek-e vagy sem...

EMU 2009.12.20. 17:58:13

Én nem értem ezt az írást. Hughes lehet, hogy a legnívósabb úriember az angol futballban, meg azt is megértem a cikk szerzője akár még az ágyából sem rúgná ki, de semmit nem tett le az asztalra, sajnos ez van. Rengeteg kapott gól, borzasztóan sok döntetlen, rendkívül ritka győzelmek. Mégis mire kellett volna várni? És mi a baj Mancinival? Meg különben is, egyetlen világszínvonalú angol edzőt tessék már mondani, mert jónevűek vannak, de akit eredményei vagy szakmai elismerései volnának, olyanra én nagyon régóta nem emlékszem. Szegény Robson volt az utolsó. De ha Fergussont is megadjuk, akkor az úgy kettő, hogy abból egyedül a skót mutatott fel valamit az elmúlt 10 évben. Szóval miért is Hughes?

sikisiki (törölt) 2009.12.20. 18:01:58

Pénz, pénz, pénz...
Ő is megkapta. Eddig is azért volt ott. Ha meg jó focit akarok, lemegyek a tornaterembe a haverokhoz.

mook 2009.12.20. 18:20:37

Lescott igazolását meg feledje a jótékony homály? Kurva sokért hozta a Cityhez, de meg sem említed. Kérdezd meg Moyes-t a dologgal kapcsolatban.
Bizony, pénz nem számított, miért ne gondolhatnánk, hogy ugyanazt csinálta kicsiben, mint a Real nagyban.
Ez van, mennie kellett. Tavaly többször is pletykálták, hogy menni fog, de mindig megerősítették a posztján. Ennyit kapott.
Amúgy A Newcastle-nél elég nagy menedzser-fluktuáció volt, Abramovics személyesen válsztotta ki Sevcsenkót és még sok egyéb példát lehetne hozni. Szomorú, hogy ti is beálltatok a túlreagálók sorába...

.Nitro. 2009.12.20. 18:45:25

Már nyáron is pletykáltak Mancini érkezéséről, úgyhogy max az időzítés meglepő, hogy pont egy győzelem után rúgták ki Hughes-t. A City 140 milliót költött a nyáron, második legtöbbet a Real után. Úgyhogy az nem helytálló hogy nem akartak Real-t csinálni kicsiben. Ha megnézzük a cikkben említett megvetett Fat Four-t, közelében nem jártak ezeknek a pénzeknek. Egyetlen pozitívum tényleg max az volt, hogy Hughes legalább megpróbált egy szerethető csapatot csinálni azzal, hogy nem csupa légióssal akarta telerakni a csapatot és igazából jól is igazolt, posztra okosan. Lehet hülyének nevezni az arabokat persze, de mégis ők adják a pénzt és ők döntik el ennek fejében ki legyen az edző, mégha túlzott elvárásaik is vannak. Ettől persze én se szeretem ezeket a messziről érkező tulajokat, én magam Manchester United drukker vagyok, de kifejezett ellenzője vagyok a mai napig Glazeréknek.

mediumnasty 2009.12.20. 18:48:43

Baromi elegáns volt Blackburnben a favágócsapata, meg az is, amikor Wenger technikai zónájában ugatva töltötte a fél meccset...

Aaronka 2009.12.20. 19:30:50

az Arsenal miért tartozik a Fat Fourba? Nézz utána az európai klubok igazolási pénzeinek az elmúlt 5-10 évre! Szerintem az Arsenal nincs a 10ben. Emellett nincs a tulajdonjog egy kézben. Nem osztják a lóvét mint Abra, Silvio, vagy épp az arabok. Persze nem B'ham költségvetésből dolgoznak, de a Fat Four nagyon rossz megállapítás.

clownfish 2009.12.20. 20:04:38

szerintem sem kéne hughes-t túldimenzionálni, nem volt rossz edző, de tudnék kapásból 5 jobbat a premier league-ben. mancini meg büntesse őket... sok-sok új sállal fog bővülni a kollekciója ilyen gázsival, az tuti!

SPEED 2009.12.20. 20:12:00

@Eastbay1: Annyiban igazad van, hogy nyilván számíthatott rá Hughes, hogy előbb vagy utóbb ez lesz. A többi megállapításod viszont nettó hülyeség, Clough példája egyedi, őt nyilvánvalóan azért rúgták ki 6 hét után, mert nem jött ki a játékosaival, ellene játszottak. Soha nem volt divat pár gyengébb eredmény után kirugdosni az edzőket Angliában. A klubot pedig egy B-vel írják, ezt tanuljátok már meg végre basszameg!

SPEED 2009.12.20. 20:13:42

@Aaronka: Attól még, mert az elmúlt években új stadiont építettek, van ott pénz rendesen, nyugi.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.20. 20:17:27

Kellemesen fog mindenki csalódni Manciniben. Nem születhet mindenki angolnak.

SPEED 2009.12.20. 20:21:48

@EMU: "És mi a baj Mancinival?" Semmi baj nem lenne, ha maradna a seggén Genovában.
"Meg különben is, egyetlen világszínvonalú angol edzőt tessék már mondani" Két brit edző, aki kevesebb pénzből jobb csapatot csinált a Citynél: Martin O'Neill és Harry Redknapp.
De ott van David Moyes, ő is tud annyit, mint a sok túlsztárolt digó/spanyol sarlatán.

EMU 2009.12.20. 20:25:32

@SPEED: na akkor most legalább megtudtam, ki az a 4 edző, akik közül idén az év edzőjét választják majd.

SPEED 2009.12.20. 20:27:06

Alex McLeish és Owen Coyle nevét is melléjük teheted, ők is emberfelettit alakítanak idáig.

clownfish 2009.12.20. 20:30:00

na, azért redknapp eléggé el van eresztve pénzzel!

óóóó 2009.12.20. 21:05:26

A Chelsea mennyi idő múlva lett bajnok Abramovics érkezése után?
2?
Szerintem teljesen logikus, ha valaki egy rakás pénzt beleöl egy klubba, akkor eredményt akar.
Ami ebben az esetben nem volt teljesen rendben, hogy miért éppen angliában, ahol bebetonozott az első 4 hely.

SPEED 2009.12.20. 21:19:12

@óóóó: A Chelsea esetében teljesen más volt a helyzet, akkor volt 2 komoly csapat, most van 5.

óóóó 2009.12.20. 21:49:09

@SPEED: Pont ezt akartam mondani a második gondolatommal, hogy az első 4 Angliában betonbiztos.
Ugyanúgy, mint a többi élbajnokságban. Ha meg mégis gebasz lenne akkor jön egy kis bírói "tévedés".
Mert hát kit érdekelne egy Man.City a Bl-ben? és ezt most nem bántásképpen írom.
De ugyanez a "bírói" részlehajlás van a többi európai sztárklubb érdekében.

Walmer 2009.12.21. 10:01:55

Az eljárás gusztustalan volt, tény. De az is tény, hogy A city a 600. döntetlenjét is lejátszotta és még csak egy fél szezonnál tartunk. A védelmet nem sikerült összerakni, ez is tény, persze ehhez nyilván azért idő kell.
Valamelyik észkombájn kommentelő chelseas példája totális baromság az a Chelsea, akkor már KEK-et nyert, Ott volt az élmezőnyben.

Személy szerint egyébként jobban örülök Mancininek, mint valami francia/spanyol/balkáni köcsögnek, akik hoznák a a pepeputtyukat is.
Az olasz edzők taktikailag a világ felett állnak. Ez is tény. Máskülönben érthetetlen lenne az, hogy az egyébként hulladék játékosokból álló válogatottjuk hogyan tud világbajnok lenni, hogy a szar klubcsapataik hogyan tudnak akárcsak egy valamirevaló csapatot is legyőzni nemzetközi porondon.

Az igazolások nem tudom mennyire Hughes felelőssége, de Adebayor, tevez, Robinho totális melléfogás, pláne annyi pénzért. Tevez egy hajtós csatár, Robinho nem tudom mi, Adebayor, meg egy "egyszervan, másszor nincs kedvem játszani" primadonna. Az ilyenek kiegészítőembernek jók. Esetleg.

Én nagyon bízom benne, hogy mancini ezt felismerve, új igazolás nélkül építi fel/át/újra ezt a csapatot.

Én adnék neki egy esélyt.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.21. 17:32:17

nem edző, hanem manager, úgyhogy hughes vastagon saras volt abban, hogy kikre ment el ennyi pénz. lusta vagyok utánanézni, de volt néhány védhetetlen köztük.

mancini az előző undorító csapatával bajnokságot nyert.

szóval ő tud olyat.

SPEED 2009.12.21. 18:24:11

@_benito: Szerintem itt senki sem mondta, hogy Hughesnak nem voltak rossz igazolásai. Mint ahogy Fergusonnak, Wengernek, bárkinek voltak. Itt a lényeg az, hogy egyáltalán nem áll olyan rosszul a csapata, hogy így bánjanak el vele.
És a Premier League nem a Calciopoli.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.21. 18:40:51

@SPEED: hát, nem az.

csak az első helyezett edzője és a válogatott kapitánya jött a rohadt csalóktól.

SPEED 2009.12.21. 18:42:02

@_benito: Nekik mintha lettek volna nemzetközi eredményeik is...

zack 2009.12.21. 23:01:09

Szerintem nem a helyezéssel volt baja a tulajoknak (akik egyébként nem szaudiak hanem emirátusbeliek) hanem a förtelmes védelemmel. A Citynek legalább 4 gól kellett meccsenként a biztos győzelemhez mert a védelem tuti összehozott 3-at. Hughes pedig egyrészt Ő alakította ki ezt a felállást, másrészt nyoma se volt, hogy bármi is változzon, vastagon felelős ezért. Szerettem mint játékost, kedveltem mint edzőt de ez a kabát nagy volt neki. Manciniról nem tudok semmit -egyszer láttam focizni Kispesten a Sampdoriával- de ha a Capello-Ancelotti vonalat viszi akár még jól is sülhet el a dolog. Vagy nézzük akár Di Matteot, ha nem szúrja el simán felviszi a WBA-t a PL-be. Én is amellet volnék, hogy egy kis bizalmat Mancini is megérdemel. Nem hiszem, hogy britek elzavarásával kezdi. Bellamy, Barry, Ireland, SWP, Richards sokszor a hátukon vitték a Cityt, a külföldiek közül Tevez hajtott annyit mint ők.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.22. 09:22:20

@SPEED: ne érts félre, én sem tartom nagy edzőnek mancinit, de hughes-nál feltétlenül jobb.

sepsta75 2009.12.26. 16:45:24

@Walmer:
Tevez ugyan miért lenne melléfogás?a világ bármelyik csapatába befér a tudása alapján.

Gomes 2009.12.27. 00:07:26

"megtehette volna, hogy egy manchesteri Real Madridot farag a Cityből, „galaktikus” igazolásokkal"

Nem tehette meg, pedig próbálkozott.
Robinho brit átigazolási rekordért érkezett, úgy, hogy az első sajtájon azt sem tudta, hol van, mert kis túlzással, amikor felült a repülőre, még azt hitte, hogy a Chelsea-hez igazol.
Aztán januárban 50-100 millió font közötti ajánlatot tett Kakaáért, attól függően, hogy Berlusconinak vagy a City tulajdonosainak hiszünk. Az viszont tény, hogy Hughes kérte, hogy igazolják le és sem ő sem a tulajdonosok nem titkolták, Kaka leigazolásával az a céljuk, hogy más külföldi sztárok előtt is vonzóvá tegyék a csapatot.
Ha a brazil rábólint az ajánlatra, akkor simán benne lett volna a pakliban, hogy a Citynél összeraknak egy világválogatottat, Wright-Phillips, Bellamy, Bridge, Ireland, Given pedig szép csendben átszerződnek valahová, mert mire körülnéznek, már a padra sem férnek oda.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 09:57:23

@Gomes: Ez teljesen igaz.

Mellesleg, eddig azért nem tűnik rossznak Mancini leigazolása, nem?

Walmer 2010.01.12. 16:28:15

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a világtörténelemben nagyon kevés olyan edzőváltás volt, amely nem pörgette fel az adott csapatot. ha két hónap múlva is így játszanak majd, akkor már lehet örömködni

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 22:49:31

@Walmer: Most már azért lassan kijelenthetjük, hogy tényleg nem volt rossz Mancini kinevezése, igaz?

SPEED 2010.03.02. 16:18:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Csak azért, mert a Chelsea kapus nélkül áll ki egy meccsre, nem kéne Mancinit magasztalni, főleg, hogy előtte hetekig sorozatban kapta a City a pofonokat.
süti beállítások módosítása