HTML

Rúgd és fuss!

Friss topikok

  • Szergő: Hajrá!Látom az új helyen nagyon belehúztatok,csak így tovább,igény mindenképpen van rá! (2011.01.06. 18:40) Turn The Page
  • Ayreon: Nagyon nagyokat röhögtem, főleg Mighty Mick MacCarthy-n, Bullard-on, Redknapp-en:) Jó kis poszt vo... (2011.01.01. 21:03) We're Having All The Fun
  • brúking: Úgy látszik még Capello is olvassa a Rúgd és fuss!-t, hiszen nagy magyarázkodásba kezdett: Capell... (2010.12.10. 15:37) Dream Again
  • Ayreon: Ashton-ért külön kár, élményszámba ment a játéka anno. :( (2010.11.18. 20:54) Once, A Glimpse
  • tatuuu21: Remek írás! Gratula! :) (2010.11.09. 18:34) Champagne Supernova

Címkék

angol futball (90) arsenal (7) aston villa (3) átigazolás (6) automatic promotion (3) beckham (2) beharangozó (9) benjani (3) beszámoló (3) blackpool (2) bolton (2) bristol city (3) bunyó (2) burnley (2) capello (21) cardiff (7) championship (24) charlton (2) chelsea (3) crystal palace (4) david oleary (2) dennis wise (2) dirty harry (8) divat (2) doncaster rovers (2) el tel (2) eric cantona (2) euro 2012 (2) fa (3) fa kupa (4) film (3) football league (2) george burley (2) george graham (2) hancúr (4) história (8) hull city (4) ian holloway (2) idegenlégiós (2) ír (2) italozás (4) james milner (2) joe ledley (2) john barnes (2) john terry (2) kapusok (2) kultikus futballisták (5) kupadöntő (2) league one (7) league two (4) leeds united (7) lee bowyer (2) legenda (4) liverpool (3) manchester united (5) man city (6) martin oneill (2) mcallister (2) menedzser (8) mezek (2) mike newell (2) morrissey (3) newcastle united (3) nottingham forest (2) önreklám (3) peterborough united (2) pete doherty (2) playboy (2) play off (7) plymouth (2) portré (2) portsmouth (7) premier league (12) primitívség (2) queens park rangers (2) rasszizmus (2) reading (2) robert green (2) sexy sven (5) sheff utd (3) simon jordan (2) sir alex ferguson (2) skócia (6) sport1 (2) steve staunton (2) stoke city (3) stuart pearce (2) szemétkedés (2) szexisten (3) szezonelőzetes (9) szövkap (2) televíziós közvetítés (2) three lions (27) tímár (2) tottenham hotspur (3) trevor (2) válogatott (20) wales (3) watford (3) wembley (2) west bromwich albion (3) west ham united (4) wolves (5) world cup 2010 (9)

2008.11.24. 09:00 SPEED

Club Tropicana

A Rúgd és fuss! sosem csinált titkot abból, hogy nem a szíve csücske a brazilok "szambafutballja", azt pedig hittel valljuk, hogy Angliát nem a brazil futballistáknak találták ki. A múltból is számos példát említhetnénk az Angliában betliző állítólagos világklasszisokra, Roque Juniortól Klébersonig, de most maradjunk inkább a jelennél, hiszen egyértelműen napjaink tipikus jelensége, hogy az összes európai bajnokságot olcsó brazil importáruval töltik fel. Persze bennünket a Bundesliga vagy a többi, hasonlóan érdektelen nemzeti bajnokság balsorsa nem izgat, de azt szeretnénk, ha a szigetország ennek a divathóbortnak nem esne áldozatul. Éppen ezért örömmel tölt el bennünket, hogy – egy-két kivételtől eltekintve – úgy tűnik, nem nekik áll a zászló: az Angliában játszó brazilok többsége tök felesleges. Van, aki bántóan rossz, és van, akinek csak értelmetlen a jelenléte, mindenesetre pont egy csapatra való is kijön belőlük. Íme a Premiership 11 legfeleslegesebb brazilja.

 
 
1 Heurelho Gomes (Tottenham)
 

A kapuban magától értetődően a szezon legrosszabb kapusa áll. Nyolcmillió fontot fizetett ki érte a rosszemlékű Ramos-Comolli duó, ami mondani sem kell, hogy elképesztően nagy pénz egy kapusért, pláne egy olyanért, akinek egy sima beadás lehúzása is problémát jelent. Számolni se lehet a kabaréba illő jeleneteket, amiket a méltán népszerű Hernyó szerencsétlenkedése okozott a Spurs védelmében, és hiába játszik meggyőzően Piszkos Harry csapata, ha közben folyton attól kell félniük a fiúknak, hogy minimum hárommal kell többet rúgni, mert Gomes bármikor egymaga felhozhatja az ellenfelet.

 
2 Juliano Belletti (Chelsea)
 

Igen, tudjuk, Belletti azok közé tartozik, aki annyira nem rossz, sőt, lőtt is pár nagy gólt már idén, ettől függetlenül nem tud meggyőzni bennünket arról, hogy nélkülözhetetlen lenne. Tipikusan az európai futballarisztokrácia kisinasa, aki pályafutása nagy részét úgy töltötte, hogy sztárcsapatok cserepadján üldögélt. Most ezt teszi a Chelsea-ben, ahol ő csak egy a hozzá hasonló, bosszantóan céltalan zsoldosok közül, de ettől még előlünk nem rejtőzhet el.

 
3 Claudio Cacapa (Newcastle)
 

Egy öregedő és lassú középhátvéd, aki annak köszönheti szerencséjét, hogy ingyen volt tavaly, azóta pedig hiába mentek meccsek a hibáin, nem lehetett elzavarni, ami mutatja, mekkora káosz van Newcastle-ban. Cacapáról nyilvánvaló volt, hogy túl a pályafutása zenitjén soha az életben nem fogja felvenni a Premiership ritmusát, és kevesebb, mint másfél év alatt sikerült elhomályosítania Titus Bramble, a Szarkák addigi bakikirálya emlékét. Röviden: Cacapa csapnivaló védő, és semmi keresnivalója Angliában.

 
4 Gilberto (Tottenham)
 

Róla már az érkezésekor megírtuk a magunkét, és nem is tudott ránk cáfolni. Gilberto rögtön bemutatkozásán, a PSV Eindhoven elleni UEFA-kupa negyeddöntőn rúgatott egy gólt az ellenféllel, és hiába kapta le Juande Ramos a szünetben, a meccs elment, a Spurs pedig a visszavágón ugyan nyert, de mégsem volt elég a továbbjutáshoz. Gilberto aztán kapott még pár meccset, de nélkülözhetetlenségét egyszer sem tudta bizonyítani, és remélhetőleg már csak idő kérdése, amikor – a sok haszontalan Comolli-szerzeménnyel együtt – ’Arry ajtót mutat a brazilnak.

 
5 Fabio Aurelio (Liverpool)
 

Rafa Benitez az utóbbi két évben végre megvalósítani látszik régi tervét, melynek keretében az Internazionale angol megfelelőjét faragja a Liverpoolból. Vagyis egy-két kivétellel középszerű dél-amerikai vagy ibériai importcikkek, nézhetetlenül unalmas játék és saját nemzetbeli játékos csak mutatóban van a csapatban. Fabio Aurelio amikor éppen nem sérült, akkor legjobb esetben is egy tucatfutballista benyomását kelti, és ugyan van egy veszélyes bal lába, de védekezni már jóval kevésbé tud. Az, hogy most állandó kezdő a csapatban, nem azt jelenti, hogy olyan jó, hanem azt, hogy vetélytársa, az olasz Dossena még nála is sokkal rosszabb.

 
6 Lucas Leiva (Liverpool)
 

Elképzelhető, hogy lesz, aki úgy gondolja, hogy Fabio Aurelióval szemben igazságtalanok voltunk (egyébként nem), de hogy nem lesz épeszű ember, aki Lucas Leiva védelmére keljen, az száz százalék. Azt, hogy Benitez mégis mit lát ebben a súlytalan, haszontalan és ellenszenves kis primadonnában, még a spanyol edző legvérmesebb hívei sem értik, és a liverpooli szurkolók türelme fogytán is van vele szemben. Nem véletlenül, hiszen bárki tudná ezt a teljesítményt produkálni a tartalékcsapatból. Ha van iskolapéldája a FELESLEGES brazil játékosnak Angliában, akkor az Lucas Leiva.

 
7 Denilson (Arsenal)
 

Denilson nagyjából hasonló szerepet tölt be a Hetvenéves Vénasszony csapatában, mint Lucas Leiva a Liverpoolban. Elvileg védekező középpályást játszik, ami csak azért érdekes, mert ütközni, labdát szerezni nem nagyon tud, viszont ez még elnézhető lenne, ha legalább egyvalami lenne, amiben jobb az átlagnál, de ilyenről Denilson esetében nem nagyon tudunk. A pehelysúlyú brazil középpályás útját eladott labdák és megakasztott saját akciók szegélyezik, és csak a jóisten (meg a Hetvenéves Vénasszony) tudja, hogy ez miért jó bárkinek is.


8 Anderson (Manchester United)

 

A Premiership egyik leghülyébb külsejű futballistája tavaly nyáron óriási tehetségként beharangozva jött együtt a portugál Nanival, de egyelőre egyikük sem mutatott ebből túl sokat. Nem azt mondjuk, hogy Anderson reménytelen és kutyaütő futballista, de azért nézzük meg, hogy egy 18 millió fontba került labdarúgóról van szó, ehhez képest eddig egyetlen gólja sincs, pedig állítólag támadó középpályásról beszélünk, mégis rossz nézni, amikor megpróbál kapura lőni. Egyébként lehet, hogy sokat fut, meg szorgalmas, de hogy neki feltétlenül csillagászati összegekért kéne futballoznia a világ állítólagosan legjobb csapatában? Na ne vicceljünk.

 
9 Mineiro (Chelsea)
 

Őt ugyan szükségből igazolta szezon közben a Chelsea, amikor Essien kiesése miatt hirtelen szükség lett egy védekező középpályásra, Mineirónak pedig éppen nem volt csapata, ráadásul brazil is volt, úgyhogy Scolarinak nem kellett több. Mindezek ellenére érkezése óta mégis csak alig pár percet játszott, ami csak egyet jelenthet: hogy teljességgel felesleges.

 
10 Jo (Manchester City)
 

Iskolapéldája annak, hogy attól, hogy valaki az orosz bajnokságban sorozatban rúgja a gólokat, még nem kellene rekordösszeget fizetni érte. Jo – ez is milyen komolytalan név már? – eddig 18 millió fontért összesen egy bajnoki gólt rúgott (a Portsmouth ellen), az se számított sokat, hiszen követte még további öt a társaktól. Most viszont már a cserepadra sem fér oda, és ahogy a City ambícióit elnézzük, túl sok szerepe a jövőben sem lesz. (Ha már City: természetesen Robinhót is egy túlértékelt törpének tartjuk, de ő legalább lőtt néhány gólt, amivel ha nem is bizonyította, hogy tényleg olyan sokat ér, de feleslegesnek nem nevezhető.)

 
11 Alfonso Alves (Middlesbrough)
 

Még egy vicces rekordigazolás. Alfonso Alvest csaknem 13 millió fontért hozta az anyagiakban annyira nem dúskáló Middlesbrough a télen Hollandiából, ahol lehet, hogy számolatlanul rugdosta a gólokat, de mint annyiszor, most is kiderült, hogy a Premier League kicsit más szint. Tavasszal hosszú hetekig kellett várni, amíg végre beköszönt, és a végére még úgy is tűnt, mintha belelendült volna, ehhez képest idén eddig van csatár létére két darab akciógólja, viszont cserébe rengeteg ziccert kihagyott. Ha ezt a mutatót egy angol fiatal produkálja, sokan legyintenek, hogy hát igen, gyenge a brit utánpótlás, de egy brazilnál biztos csak átmeneti üzemzavarról lehet szó. Lehet, hogy így van, mindenesetre örülnénk, ha Alves és a haverjai is inkább valahol a kontinensen ügyeskednének a jövőben.

21 komment

Címkék: chelsea liverpool manchester united man city premier league arsenal brazilok szemétkedés middlesbrough tottenham hotspur angol futball newcastle united


A bejegyzés trackback címe:

https://rugdesfuss.blog.hu/api/trackback/id/tr4785031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glory 2008.11.24. 11:14:09

bocsi de nekem ez a cikk vhogy olyan benyomast keltett hogy leirtad majd az osszes brazilt hogy irjal vmit mert az elozo cikk majd egy honapja volt. mint brit foci fan (az osszeset szeretem ahol orkok kuzdenek) szerintem azert ezek kozozz azert akadnak jo jatekosok es ennyi erovel minden naciobol irhatnal. elfogult vagyok tudom de szerintem anderson ma mar inkabb vedekezo mint tamado, es hihetetlen jol szur. az hogy meg nem lott golt igaz, de ami kesik nem mulik, egyszer betalal oszt lesz nemulass :).
a harrys cikk viszont uberfasza volt :))

dr. Wilbur Swain 2008.11.24. 11:53:53

ez de jól esett: "természetesen Robinhót is egy túlértékelt törpének tartjuk"
egyébként Denilsont meg Lucast korai lenne még temetni, pláne Andersont, aki tényleg védekező kp-t játszik

hogo 2008.11.24. 12:13:20

Az alpvető probléma:

A Brazilok JÁTSSZÁK a focit.

Angliában, meg "csinálják".
Amikor valaki csinál 3 bringacselt, és bebőrözi a hátvédet, biztos lehet benne, hogy kap egy jó nagy csomagot, viszonzásként a meccs folyamán.
Arrafelé ezt nem értékelik....

Longleyy 2008.11.24. 13:04:20

Van egy-két igazság a posztodban, de azért Anderson-t így leírni? Túllépet rajta hogy nem megy neki a góllövés és nagyon hasznos tagja a csapatnak szerény véleményem szerint. Amúgy meg van elég sok játékos aki támadjon a MU-ban!

Fat Abbot 2008.11.24. 13:14:12

A Boro valóban egy játékos-temető: Mendieta, Barmby, Ziege, Ince, no meg persze a brazilok közül Juninho. Kár Alvesért is, mehetett volna jobb helyre is, szerintem hatalmas zsuga (lehetett volna?)
btw Anderson szerintem lesz még világsztár... ;)

magyarbasi 2008.11.24. 13:18:29

Alves Afonso, nem pedig Alfonso (az az öreg Markstein volt). Egyébként értem én, mire akarsz kilyukadni, és van is igazság abban, hogy ez a tizenegy nem a brazil foci krémje, de:
- Gomes egyáltalán nem olyan szar, mint amilyennek leírod: a legjobb angol kapusok (James, Robinson) sokkal megbízhatatlanabbak, nem véletlen, hogy épp ez utóbbit cserélték le Gomesre;
- Belletti megnyert egy BL-döntőt a csapatának, épp egy angol csapat ellen, ha életében mást már nem csinál, felemelt fejjel üldögélhet bármilyen kispadon;
- a többi igaz, de nem több köldöknézésnél. A saját tételeteket (braziloknak nem való Anglia) igazolja az, hogy Lucas, Denilson meg Mineiro tényleg tucatjátékosok, de ez pont nem a brazil focistákat minősíti, hanem az angol focit.

SPEED 2008.11.24. 14:52:43

Hú, tényleg Afonso, ez most esett le. Gomes lehet, hogy a NEC Nijmegen és a Heerenveen elleni rangadókon ellen jól védett a PSV-ben, de a Spursben nem láthattad, mert katasztrófa, ezen nincs is mit szépíteni, még a tavalyi Robinsonnál (aki összeszedte magát a Blackburnben) is nagyobb rizikó.
Ahhoz meg nem kell nagyon olvasni a sorok között, hogy világos legyen: ez a poszt nyilvánvalóan nem a brazilokról, hanem az angol klubok ostoba játékospolitikájáról szól.

Glory 2008.11.24. 16:53:07

ertjuk mi :)
anderson akkor is kiraly.

2OLEGEND 2008.11.24. 22:04:11

Végre új cikk. :)

Majdnem teljesen így látom én is. Benitez munkásságáról írt sorok nagyon eltaláltak. United drukkerként is frankón sajnáltam Riise-t amikor őt is utolérte Rafa faszsága. (brazil kell, spanyol kell, olasz kell) Az én szememben Riise még gyengébb napjain is többet ér mint Aurelio és Dossena együttvéve. A norvég futógépnek a ballába is gyakran elsült és nem kis gólokat vert, + a szabadrúgások.

Amit máshogy látok:
1. Természetesen a mundér becsületét védve, Anderson. A srácban SAF hisz, nekem ennyi elég. Fiatal kora ellenére már bejátszotta magát a brazil válogatottba is. Tény, lőni nem tud, (remélem ez még változik) a Unitedben eddig 1 kapufáig jutott csak. Papíron hiába tkp ő sokkal inkább vkp. Bátran ütközik, szerel, küzd, hajt bírja a kemény focit és sose fogom elfelejteni ahogy tavaly az Arsenal alázásán mennyire kikapcsolta Fabregas-t. Költöttek is egy klassz nótát annak emlékére. :)

2. Belletti
Ő a "nem rossz de minek" kategória. A CFC évente vesz egy új védőt és még így is tavaly sokszor Essien játszott azon a poszton, szóval nem csoda ha padozik és felesleges. Néha beáll akkor előre megy és minden dühét beleadva meglövi a forduló bombáját.

2OLEGEND 2008.11.24. 22:19:16

Ja és Anderson megítélésében nagyon közrejátszik az ára. Ha 4-5 milláért vettük volna, akkor a hangvétel az lenne hmm egész jó ennyiért és övé a jövő. Most egyelőre még nem biztos megérte-e a 15M fontot, de erre térjünk vissza 1-2 év múlva. Szóval a United ritkán tud olcsón igazolni, utoljára Vidic-et és Evra-t tudtuk olcsón megvenni, kettő együtt volt 12,5M Ł és piszkosul nagy üzlet volt, mindkettővel nagyon jól jártunk.

Na visszakanyarodva, tehát a United egyszerűen nem tud olcsón igazolni, mert az ekkora klubokat a kisebbek szeretik megfejni. Amikor láttam hogy Nani 13,5M és Anderson 15M fontért jönnek...hát uhh néztem nagyokat, 2 tini ennyi pénzért? De ez van. Muszáj kicsengetni a lét. Anno Rooney-t se tudtuk volna leigazolni ha nem licitálunk rá a Newcastle ajánlatára...

magyarbasi 2008.11.25. 09:49:13

Kedves Speed! Szerinted szar kapus Gomes, szerintem nem az, maradjunk ennyiben. Viszont az alábbi két mondat között némi ellentmondást érzek: "A Rúgd és fuss! sosem csinált titkot abból, hogy nem a szíve csücske a brazilok "szambafutballja", azt pedig hittel valljuk, hogy Angliát nem a brazil futballistáknak találták ki" vs "... ez a poszt nyilvánvalóan nem a brazilokról, hanem az angol klubok ostoba játékospolitikájáról szól"
Ennek vagy az a feloldása, hogy az angol klubok azért ostobák, mert szar brazilokat vesznek: ez esetben nem igaz, hogy Angliát nem a braziloknak találták ki, legfeljebb az, hogy nem a szar braziloknak. A másik magyarázat az lehet, hogy azért hülyék, mert brazilokat vesznek egyáltalán: ez esetben az nem igaz, hogy a poszt nem a brazilokról (is) szól. De lehet, hogy tényleg túlzásba viszem a szövegértelmezést.

SPEED 2008.11.25. 13:27:49

Magyarbasi: nem érdekel, milyen kapus úgy általában Gomes, a Spursben egy rakás szar és kész. Remélhetőleg az új spanyol/olasz/francia csapatában megint jól fog védeni, sok sikert neki.
A hozzászólásod többi részét sajnos nem értem.

Walmer 2008.11.25. 14:53:13

Speed, egy ilyen posztra jobban vártam, mint anno Szegeden arra, hogy megdughassam az egyik évfolyamtársnőmet.
Minenben egyetértek. Az NST-n már volt egy vitám valakivel erről a Lucas Leiva nevű hulladékról, meg andersonról is. Mindketten überszarok.
magyarbasi, Gomes szar. Nézzél Spurs meccseket.
Belletti megnyert egy BL-t. Nem nyert meg semmit. Ő rúgta a győztes gólt. Ennyi erővel Koplárovics meg megverte a MU-et.

Amúgy ugyanígy meg lehetne kreálni a fekete-afrikai 11-et, a legjobb balkáni csapatot, a kelet-európai válogatottat, vagy éppen a francia x-edik vonal legjobbjait.
nyilván senkinek sem a minőségi légiósokkal van a baja. Egy Torres, Berbatov, Cé, Drogba emeli a liga szintjét még ha a spanyoltól, meg a portugáltól rám is jön az okádhatnék.
De az, hogy nevetséges összegekért tucatkülföldieket, vagy effektíve szarokat veszünk, az nem értem miért jó.

Walmer 2008.11.25. 15:13:19

"A srácban SAF hisz"
Ja, mint ahogy hitt Djemba-Djembában, Bellionban, Rossiban meg atöbbi szarban, csak mert a játékosögynök fiacskája ajánlotta, akit addig itattak ötcsillagos szállodák bárjaiban a fenntebb említett játékosok ügynökei, amíg olyan hülye nem lett a szesztől, hogy jó pénzért beajánlotta ezeket a majmokat apucinak.

Walmer 2008.11.25. 16:28:16

hogo, hozzászólásod ékesen bizonyítja, hogy
a.) 13 éves vagy
b.) szimplán hülye vagy a focihoz
c.) sztereotípiák között éled az életed
d.) ez a 3 együtt

Adioz 2008.11.26. 03:26:10

Walmer, Martin Ferguson az öccse Sir Alexnek.
Guiseppe Rossi meg nem egy rossz játékos, személy szerint szívesen látnám a Juvéban játszani, bár most az ő posztján rendben vagyunk. Az meg, hogy Sir Alexnek rengeteg rossz igazolása volna, ami rosszat ő ennyi idő alatt kifogott bőven belefér. Nézz csak meg egy Inter vagy Real elmúlt 20éves transfer historyt. Djemba-Djembán kívül nem volt úgy igazán nagyon a pénzéhez képest gyatrán játszó játékosa Sir Alexnek.

Lehetnél kicsit toleránsabb az emberekkel...

Walmer 2008.11.26. 08:30:31

Esküszöm azt hittem a fia. Mindegy, akkor is totál csőd. Az emberekel maximálisan toleráns vagyok, főleg azokkal a szigetországi fiatalokkal, akiknek azért kell alacsonyabb osztályban játszaniuk, vagy a PL-ben padozniuk, hogy Andersonok, Djemba-Djembák, Forlanok, Nanik, stb. játszanak helyettük...

Az, hogy Te Rossit szívesen látnád a Juvéban, egy dolog. Oda lehet, hogy való, de egy MU-ba nem.
A Real transzferpolitikája pedig.. 1988-ban a Real egy futottak még csapat volt. Aztán elkezdtek galaktikusozni, nyertek 3 BL-t. Ott az igazolások hozták az eredményt. Zidane, R. Carlos, Ronaldo, stb. Ezzel szemben a MU az 1999-es BL-t a saját neveléseknek, ill. bagóért megvetteknek köszönhette és a legutóbbi BL-győzelemben sem galaktikus összegért megvett nímandok vitték a prímet.

Golgafrinchian 2008.12.12. 10:25:42

gondoltam, hogy benne lesz Anderson...
nézd, azért adtunk érte ennyit, mert támadó középpályást játszott korábban, arra meg szükség volt. amikor hozzánk került, szenvedett AM poszton, ez tény, visszakerült DM/CM-be, és nem hiszem, hogy (főleg korához képest) ne nyújtana ott jó teljesítményt, ráadásul Hargraeves ugye megint kiesett, úgyhogy bármennyire is úgy nézett ki, hogy nem lesz rá ott szükség, lett.
Az meg, hogy Nani nem mutatott eddig sokat? Na ne viccelj... Egy kis rutin, egy kis higgadtság, és simán lehet olyan hasznos, mint tavaly Cé volt.
Bizony nekem is az az érzésem, hogy felsoroltad kb. az összes ismertebb brazilt, csak hogy legyen mit írni.

SPEED 2008.12.12. 18:32:08

Teljesen hidegen hagynak az érzéseid, inkább magyarázd meg, hogy erre a 11 játékosra miért van olyan kurva nagy szükség Angliában. És ha még egyszer valaki Cének nevezi itt a blogon Cristiano Ronaldót, az nagyon meg fogja bánni.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.12.19. 18:01:43

"...ha még egyszer valaki Cének nevezi itt a blogon Cristiano Ronaldót, az nagyon meg fogja bánni. "

Végre valaki.
süti beállítások módosítása